Vojna Enciklopedija:Odricanje odgovornosti za sadržaj

From Vojna Enciklopedija
Jump to: navigation, search
Odricanje odgovornosti Odricanje odgovornosti za rizik Odricanje odgovornosti za medicinu Odricanje odgovornosti za pravo Odricanje odgovornosti za sadržaj
VOJNA ENCIKLOPEDIJA SADRŽI KVARIŠE I DRUGE SADRŽAJE KOJI VAM SE MOGU UČINITI SPORNIM

U svojoj ambicioznoj misiji dokumentovanja celokupnog ljudskog znanja, Vojna Enciklopedija sadrži mnogo hiljada članaka o ogromnom broju tema. Relativno mali broj ovih tema je pod stalnim nadzorom obrazovnih, državnih, korporacijskih, roditeljskih i ostalih sistema filtriranja.

  • U nekim Vojno Enciklopedijskim člancima raspravlja se rečima ili jezikom koji je prost, vulgaran ili napadan nekim čitaocima.
  • Vojna Enciklopedija sadrži mnogo slika, a neke od njih mogu čitaoci smatrati neprimerenim ili napadnim. Na primer, neki članci sadrže slikoviti opis nasilja ili neke druge detalje.
  • Neki članci mogu sadržati imena, slike, umetnička dela ili opise događaja koji su u nekim kulturama zabranjeni.
  • Vojna Enciklopedija sadrži puno slika. Neki čitaoci neke od njih mogu smatrati uvredljivim ili neprimerenim. Na primer, neki članci sadrže slikovite slike nasilja ili ljudske anatomije.
  • Mnogi članci sadrže otvorenu diskusiju o kontroverznim temama. Neke teme o kojima se diskutuje imaju status kriminalnog čina u nekim zemaljama. Druge sadrže informacije o opasnim ili na drugi način riskantnim delovanjima (videti Odricanje odgovornosti i Odricanje o riziku).
  • Vojna Enciklopedija sadrži kvariše.
  • Članak na Vojnoj Enciklopediji može imati uznemirujući sadržaj za osobe sa simptomima post-traumatskog stresa.
  • Treba primetiti da je Vojna Enciklopedija otvorena za slobodno i javno doprinošenje, stoga su u svakom trenutku mogući grafiti na Vojnoj Enciklopediji.
  • Mogu postojati medicinske, pravne i druge informacije koje su obično predmet stručnog mišljenja. Vojna Enciklopedija ne može zameniti pomoć profesionalca. Molimo Vas da primetite: Vojna Enciklopedija ne daje pravne i medicinske savete.

Trenutna politika na Vojnoj Enciklopediji je da se takav sadržaj zadrži, ukoliko ne krši neku od postojećih načela Vojne Enciklopedije (posebno neutralno gledište). Pogledati spisak kontroverznih pitanja za primer članaka koji mogu sadržati takav sadržaj. Neki od ovih članak imaju upozorenje o vrsti sadržaja, međutim mnogi nemaju.

U svakom slučaju, radovi na Vojnoj Enciklopediji su u toku i mnogi članci sadrže greške, predrasude, ponavljanja ili jednostavno zahtevaju neprekidnu pažnju. Pozivamo čitaoce da nam pomognu da otklonimo te probleme. Najveći deo članak su napisale osobe koje nisu eksperti u toj materiji, a možda ni ne poseduju akademske ili profesionalne kvalifikacije u toj oblasti.

Vojna Enciklopedija sadrži mračne i nejasne informacije koje ne moraju postojati u klasičnim enciklopedijama. Vojno Enciklopedijska pokrivenost tema je nepovezana, zasnovana na ćudi dobrovoljnih saradnika (na primer, tehnički obrazovana mlada osoba će pokazati, najverovatnije, interes da se detaljnije opišu upravo teme tehničke prirode). Čitalac ne treba da prosuđuje o značaju teme na osnovu obimnosti obrade na Vojnoj Enciklopediji, niti da je tema uopšte bitna samo zato što postoji članak na Vojnoj Enciklopediji. Pogledati takođe Proverljivost.

Vojna Enciklopedija - Glavni i odgovorni urednik Branislav Kapetanović