Помоћ:Korisnički doprinosi

From Vojna Enciklopedija
This is the latest revision of this page; it has no approved revision.
Jump to navigation Jump to search

Strana Korisnički doprinosi prikazuje izmene koje je napravio dati korisnik. Ove strane su zasebne za svaki projekat Vojna Enciklopedija, tako da npr. strana sa prilozima korisnika na Vojnoj Enciklopediji neće prikazivati izmene koje je taj korisnik napravio na Meti ili na bilo kojem drugom projektu.

Provera vaših priloga može biti korisna da osvežite svoje sećanje o tome na kojim ste stranama radili (i da lako ponovo pristupite tim stranama), ali se takođe može koristiti da vidite da li je na njima bilo naknadnih izmena (vidi dole). Ovo omogućava da „nadgledate“ strane čak i ako ih niste stavili na svoj spisak nadgledanja. Može se pristupiti i stranama priloga drugih korisnika, što je korisno da se vidi kako su drugi korisnici doprinosili. Prilozi korisnika se mogu koristiti za praćenje vandala, kršenja autorskog prava, i drugo.

Pristupanje strani sa prilozima korisnika

Pristupanje svojoj strani sa prilozima korisnika

Da biste pristupili svojoj strani sa prilozima korisnika, izaberite vezu moji prilozi. Ona može biti prikazana na vrhu strane, ili na levoj strani.

Pristupanje strani sa prilozima drugog korisnika

 • Ako korisnik ima nalog (korisničko ime): učitajte korisničku stranu i izaberite vezu Prilozi korisnika. Ovo radi čak i ako korisnička strana još nije uređivana (odnosno, prikazuje se polje za uređivanje).
 • Ako korisnik nema nalog, postoje dva načina:

Korišćenje strane sa prilozima korisnika

Evo primera strane sa prilozima korisnika u podrazumevanoj koži:

Izmene su prikazane od najnovije do najstarijih. Svaka izmena zauzima jedan red koji prikazuje: vreme i datum, ime strane i opis izmene, kao i druge dijagnostičke podatke. Pogledajmo neke od funkcija ove strane:

 1. Korisničko ime ili IP adresa urednika se pojavljuje ovde.
 2. Možete izabrati imenski prostor da suzite svoje rezultate. Na primer, da biste videli samo priloge na šablonima izaberite Šablon iz padajućeg spiska i pristinite dugme Traži.
 3. Ovo daje vreme i datum izmene.
 4. (ist) vas vodi na istoriju strane, tako da možete videti sve izmene te strane. Ovo može biti korisno ako je neko uređivao stranu na kojoj ste vi radili, i želite da vidite njihove izmene.
 5. (razl) vas vodi na stranu razlike koja prikazuje razlike između ove izmene i prethodne revizije. Revizija kakva je snimljena nakon ove izmene se prikazuje ispod razlika tako da možete videti rezultat izmene.
 6. m označava malu izmenu. To je tekst koji je korisnik uneo u polje za opis izmene (ispod polja za uređivanje).
 7. (vrh) označava da je izmena u pitanju tekuća revizija strane. Strana je sada onakva kakvom ju je ovaj korisnik u ovoj izmeni poslednji put sačuvao. Ovo se može koristiti za nadgledanje strana (ako vaša poslednja izmena na strani ne prikazuje (vrh), strana je menjana). Administratori ovde takođe imaju i vezu za vraćanje.
 8. Ovaj opis izmene počinje strelicom sa vezom i sivim tekstom. Ovo znači da je korisnik samo uređivao odeljak strane, čije je ime navedeno u sivom tekstu. Ovaj tekst se automatski dodaje kada uređujete odeljak. Crni tekst je uobičajeni opis izmene i dodaje ga sam korisnik.
 9. Kada se prilozi korisnika prostiru na više od jedne strane, crni tekstovi unutar zagrada postaju veze. Ove veze vas vode na najskorije izmene korisnika (Najnoviji), najranije izmene (Najstariji) ili na sledeću ili prethodnu stranu izmena (Noviji n / Stariji n).
 10. Plavi brojevi daju broj izmena koji se prikazuje na svakoj strani: 20, 50, 100, 250 ili 500. Viši broj povećava dužinu svake strane smanjujući pritom ukupan broj strana. Broj koji izaberete zamenjuje n u vezama ka prethodnim ili sledećim stranama, npr. (Noviji 100 / Stariji 100).

Kao izmena se takođe prikazuje i stvaranje nove strane.

Ali sledeći podaci se ne pojavljuju:

 • Izmene na strani koja je naknadno obrisana. Ovo važi u svim slučajevima osim ako je strana zatim u međuvremenu vraćena, skupa sa izmenom u pitanju. Ako je izmena u pitanju vraćena, ali ne i njoj prethodeća izmena, onda se čuva podatak da je korisnik uređivao stranu, uključujući i vreme i opis izmene, ali ne i promena. Administrator može koristiti Posebno:DeletedContributions da vidi revizije koje nisu vraćene. Međutim, neposredno gledanje „razlika“ nije moguće.
 • Slanje nove slike sa istim imenom kao i postojeća slika, čime se zamenjuje postojeća slika.
 • Brisanje ili vraćanje strane (ako je korisnik administrator). Vidi Posebno:Log za ovo.

Korisnički stilovi

Telo strane ima prekidač body.page-Special_Contributions, tako da možemo koristiti npr. CSS stil body.page-Special_Contributions ul { list-style: decimal } i izmene će biti numerisane.

URL adrese i veze

URL adresa za priloge korisnika izgleda ovako: http://vojnaenciklopedija.com/index.php?title=Special:Contributions&target=AAA ili, na Vikipediji na srpskom jeziku, http://vojnaenciklopedija.com/index.php?title=Posebno:Contributions/AAA gde je AAA korisničko ime ili IP adresa. Da biste videli priloge na drugom projektu, zamenite adresu projekta, na primer, en.wikipedia.org, meta.wikimedia.org, itd.

Da biste unutar Vojne Enciklopedije povezali na priloge korisnika, možete koristiti vikivezu Посебно:Contributions/AAA.

Međuviki veze rade kao i obično, na primer s:en:Special:Contributions/AAA.

Možete gledati i izmene samo u jednom imenskom prostoru. Svaki imenski prostor ima sa sobom povezan broj. Ograničavanje priloga korisnika na jedan imenski prostor se može postići samo u URL adresi u dužem obliku. Na primer, da biste videli izmene korisnika u imenskom prostoru broj 4, koristite http://vojnaenciklopedija.com/index.php?title=Special:Contributions&target=AAA&namespace=4

Privatnost

Vaše izmene može videti svako. Molimo vodite računa o ovome. Proverite politiku privatnosti, ako je ima, viki mesta koje koristite. Na ovoj Vojnoj Enciklopediji, pogledajte: Politika privatnosti.

Prve izmene

Prilikom korišćenja priloga korisnika da zaključite kada je korisnik počeo da uređuje na Vojnoj Enciklopediji, obratite pažnju da je moguće da su izmene napravljene na drugom vikiju, a da je strana kasnije uvezena.

Podnožje

Strana ima podnožje koje prikazuje sadržaj MedijaViki:Sp-contributions-footer ili MedijaViki:Sp-contributions-footer-anon.

Broj izmena

Korisnički profil prikazuje broj izmena. Broj je zasnovan na polju editcount koje se čuva za svakog korisnika. Ono se povećava za jedan svaki put kada korisnik način izmenu, ali se ne smanjuje kada se izmena korisnika izbriše. Stoga ovaj brojač uključuje obrisane izmene. On ne uključuje pomeranja strana.

Помоћ:Садржај
Прављење бота Прављење шаблона Историја измена Коришћење табеле Мала измена Књиге
Разлике Дугмићи за измене Уређивање Патролирање измена Враћање на претходну ревизију Лична подешавања
Страница датотеке Побољшане скорашње измене Египатски хијероглифи Историја чланка Надгледање страница Променљиве
Скорашње измене Јапански језик Име странице Архивирање странице за разговор Прављење клице Ogg
Кориснички доприноси Како направити списак „Привидна“ измена Фусноте Шта води овде Опис измене
Категорија