Помоћ:Srodne promene

From Vojna Enciklopedija
This is the latest revision of this page; it has no approved revision.
Jump to navigation Jump to search

Alat Srodne promene prikazuje sve skorašnje izmene (pre MedijaVikija 1.5: samo poslednju izmenu) na svakom od članaka na koji povezuje tekuća strana.

Pregled

Naslov ove strane je „Izmene srodne sa tekućastrana“ sa podnaslovom „(na stranice povezane od „tekućastrana“)“. Broj članaka koji će biti prikazani je postavljen u podešavanjima. Međutim, zapisi na ovom spisku se uzimaju iz tabele skorašnjih izmena i stoga su ograničeni na izmene koje nisu starije od vremena zadatog promenljivom $wgRCMaxAge.

Poput Skorašnjih izmena i Unapređenih skorašnjih izmena, nadledane strane se prikazuju masnim slovima.

Ovaj alat se može koristiti kako bi se podesila funkcionalnost nalik na posebno skrojen spisak nadgledanja. On se ponaša kao spisak nadgledanja koji bi sadržavao svaku stranu na koju povezuje tekuća strana. Međutim, Srodne promene ne uključuju automatski strane za razgovor. Odgovarajuće strane za razgovor će biti nadgledane samo ako se unutar strane na koju se primenjuju Srodne promene nalaze takođe i veze na njih same.

Opcije

Opcija „sakrij male izmene“ koja se može izabrati u podešavanjima se između ostalog primenjuje i na Srodne promene.

Vidi i Sakrij male izmene.

Napomene

Obratite pažnju da se za veze ka preusmerenjima daju samo izmene na preusmerenju, ne i izmene u odredišnom članku. U ovom smislu je neposredna veza na odredišni članak bolja.

Alat „Srodne promene“ ne prikazuje izmene niti u slikama ili zvučnim i drugim datotekama niti na njihovim stranama slike, bez obzira na to koji se od tri metoda povezivanja (image, :image ili media) koristi.

Kada se alat primenjuje na podstranu, automatska veza ka strani-roditelju se ignoriše, tj. izmene na strani-roditelju se ne prikazuju osim ako na nju vodi i eksplicitna veza.

Vidi i