Шаблон:Шаблони/Кориснички простор/Корисничка кутија/Архива 1

From Vojna Enciklopedija
< Шаблон:Шаблони/Кориснички простор/Корисничка кутијаThis is the latest revision of this page; it has no approved revision.
Jump to navigation Jump to search

Нове кутијице

{{tl}} Овде можете затражити стварање нове кутијице за ваше потребе. Горан Анђелковић (〠ꒌ) 14:39, 24 новембар 2005 (CET)


Ћао. Ја сам често преко дана на Вики, а приметио сам да постоји кутијица само за ноћне птице, не и за дневне. --JustUser 00:40, 25 новембар 2005 (CET)

У праву си ”самокорисниче”, само за разлику од њих то је нормална појава која се подразумева. Ако те и даље интересује таква кутијица предложи текст и слику. Горан Анђелковић (〠ꒌ) 13:15, 25 новембар 2005 (CET)

Приједлог КорисничкаКутија

Помаже Бог Горане. Имам један приједлог за нову корисничку кутију са текстом:

Овај корисник доприноси зависно од идеја и инспирације.

Мислим да је симпатична. Поздрав. --Славен Косановић 16:36, 29 децембар 2005 (CET)


Ево једне идеје за твој предлог корисничке кутије — Горан Анђелковићразговорmessage • 21:18, 29 децембар 2005 (CET)

{{Корисник Вики/ии}}Нове кутије

Било би добро да убудуће објављујете ваше нове кутије на овој страни. Ево неке од њих.

mladifilozof

Направио сам нову кутијицу. Ако је желите на страници прекопирајте {{tl|Корисник Вики/конопља}}. {{tl}}Јованвб:

{{Корисник Вики/УВ}} {{Корисник Вики/православац}} {{Корисник Вики/тона}}
Орловић:

{{Корисник Вики/комунист}} {{Корисник Вики/анархист}} {{Корисник Вики/Српски родољуб}} {{Корисник Вики/муслиман}} {{Корисник Вики/југ}} {{Корисник Вики/католик}} {{Корисник Вики/дува}} {{Корисник Вики/метал}}Политичке кутије

Не знам да ли је добро да стављамо различите политичке и религиозне кутије. За почетак, недостају друге религије а и друга политичка опредељења. Шта сад то значи да се нпр декларишем као комунист да ли то значи да нисам патриота или треба наређати све те кутије. Да ли неко СМЕ да се декларише као јевреј или католик на српској Википедији? Лако је бити великодушан и рећи "наравно да сме" ако си православац. Али поставите се у "ципеле" те особе. Гледам понашање доброг дела Википедијанаца и речник који се користи, због најмањих ситница се потежу тешке и крупне речи, да ово само изазива нове поделе. Србима тако мало треба да се поделе - на партизане и четнике, на Карађорђевиће и Обреновиће ... да не ређам даље. --Goldfinger 21:33, 1 јануар 2006 (CET)

Слажем се са Goldfingerom, мишљења сам да би више требало форсирати кутијце типа: Овај корисник је спреман на дијалог и компромис или Овај корисник има широке погледе и разумјевање за различитости и сл. Сами изми који су карактеристика историје и мисли двадестог вијека, донијели су много зла и штете цијелокупном људском друштву (нарочито на нашим просторима). Схватам такође потребу појединца да истакне своје мишљење или идеју, али дајмо да што више превладава толеранција и разумјевање међу свима нама и да дајемо најбоње примјере онима који ће тек да се прикључе раду на Вики. Поздрав свима! --Славен Косановић 15:07, 2 јануар 2006 (CET)

Хм, сукоб толеранције и слободе. Слобода има предност, док не угрози слободу другога. Толеранција је питање договора и стога је рањива. Зато се десничари увек позивају на слободу и право да искажу своје мишљење. Предлажем кутијицу, ОВАЈ КОРИСНИК НЕ МРЗИ НИКОГА или ОВАЈ КОРИСНИК ЈЕ ТОЛЕРАНТАН. -- JustUser  JustTalk 16:36, 2 јануар 2006 (CET)

Не видим у чему је проблем. Ако неко жели да обележи себе као фашисту, антисемиту или србофоба, ја се слажем и то подржавам. Ако човек заиста јесте фашиста, па што да крије од тога. Колико се сећам, то није незаконито, само друштвено непривлачно. Ако људи желе да сами себи лепе којекакве етикете, it's fine by me. Ко смо ми да санкционишемо мазохизам? --Филип ۞ 17:12, 2 јануар 2006 (CET)
Проблем је кад се неко посвађа, па другоме налепи кутијицу "овај корисник је фашиста". Ко смо ми да санкционишемо садизам? -- JustUser  JustTalk 16:07, 4 јануар 2006 (CET)

Покрајац: {{Шаблон:Корисник Вики/евр}}
Ђорђе Божовић:

Антисемит

Хеј, антисемит, па то је ружно! --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 14:34, 2 јануар 2006 (CET)

Наравно да је ружно. У питању је свађа и лични чин (вандализма), мада мислим да би најбоље било да он сам направи и себи стави кутијицу СРБОФОБ па да лепо сви наставимо наше послове. -- JustUser  JustTalk 16:27, 2 јануар 2006 (CET)

Ко је србофоб? --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 19:45, 2 јануар 2006 (CET)
Трипут погађај :) --Јованвб 20:51, 2 јануар 2006 (CET)
Ај донт ноу. :( --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 20:58, 2 јануар 2006 (CET)
Па погледај ко је направио шаблон антисемита --Јованвб 21:12, 2 јануар 2006 (CET)
Овакве оптужбе само показују да ова Википедија полако прераста у екстремно десничарску Википедију. Њих изговарају само тешки националисти. Ви знате шта је србофоб, ц, ц, ц... --Покрајац |разговор| 23:26, 2 јануар 2006 (CET)

ПРАВИЛА

Драге колеге, желим да искажем задовољство да је ова идеја обележавања привукла велику пажњу и да је широко прихваћена. Да не би у будуће ишла стихијски, као организатор ове странице, молим све креаторе да убудуће прво преставе своју идеју пред заједницу на страници за разговор, па уколико небуде негативних или непристојних порука, ће се аутоматски поставити на страни.


Нема потреба правити кутије по кључу уједначавања, јер то није део енциклопедије. Боље је да се праве кутијице које ће/се користе за оглашавање. Злоупотреба одређених корисника иде на њихову штету и дискредитацију пред заједницом. Што се тиче храбрости постављања кутијица, НИЈЕ ОБАВЕЗНО. То је добра воља сваког поједница на који ће се начин представити заједници. Они који желе да се укратко представе заједници, идеално је користећи кутијицу. То је пример на многим другим Википедијама, јер треба да буду разумљиве и корисницима који не разумеју наш језик. Они који желе да што мање простора посвете свом представљању или желе оригиналнији приказ, то могу учинити и без постављање кутија. Прихватам чињеницу да су ране протеклих збивања на нашим просторима још увек свеже, али је то начин да их боље осмислимо и превазиђемо.


Одређене смернице су следеће:

 • Требало би правити кутије које су информативног, хумористичког и декларативног карактера (допуните ако сте и другог мишљења).
  • Информативне кутије су попут оних које говоре о Вики профилу и ангажовањима.
  • Хумористичке су оне које користимо да на духовит начин предатавимо себе или своје активности.
  • Декларативне су оне којима се слободном вољом сврставамо међу припаднике сличних или истих ставова.
 • Беспотребно је правити кутијице које су провокативног карактера или вређају личност неког појединца.
 • Бескорисно је правити кутијице које нико не жели да користи.
 • Нетреба мењати кутијице корисника који је већ направио и поставио као предлог на страници за разговоре, већ коментарисати и предложити промене. Треба дозволити креатору да их сам измени или објасни разлоге за такву креацију.


Захваљујем се унапред за разумевање и примену ових стандарда. — Горан Анђелковић разговорmessage & ГетоБотзадаци • 17:42, 2 јануар 2006 (CET)

Имам примедбе на ово: Бескорисно је правити кутијице које нико не користи. Дакле, не мислим тако јер ако се направе неке кутијице, а нико их не користи, то не значи да се у будућности неће користити и да се неће наћи неко ко би их желео (наравно, постоји и ова страница, како би се постављали захтеви и слично, али опет, шта фали да постоји, поготово ако су те кутијице занимљиве). --Филип ۞ 18:50, 2 јануар 2006 (CET)
Брате Филипе, зато ова страна и постоји да нам будући али и садашњи чланови затраже израду нове кутије или дају свој предлог. То незначи да нетреба правити нове и интересантне кутије и понудити их као идеју, да би други пожелели да их користе. Али сам прихватио твој предлог и мењам у ”Бескорисно је правити кутијице које нико не жели да користи”. Хвала на конструктивном предлогу. — Горан Анђелковићразговорmessage & ГетоБотзадаци • 19:05, 2 јануар 2006 (CET)

Драге колеге ...

... моја страна за разговоре није најбоље место за сучељавање идеја и мишљења, зато вас молим због прегледности да ваше будуће коментаре постављето овде. део ваше дискусије пребацујем тамо где им је место. Захваљујем на разумавању.

Наравно, Горане, само сам мислио да ова кутијица може да прође, пошто већ има комунистичка, анархистичка и монархистичка, па фали ова демократска. --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 14:59, 4 јануар 2006 (CET)

У реду, хвала. --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 15:04, 4 јануар 2006 (CET)
ако набрајамо шта фали ајдемо онда :

религија:

 • јевреј
 • атеиста
 • протестант
 • адвентиста
 • будиста
 • мормон
 • јеховин сведок...да ређам даље?

политика:

 • социјалиста
 • социјалдемократа
 • радикал
 • странка српског јединства
 • српски покрет обнове
 • Г17
 • покрет снага Србије
 • ОБРАЗ... очигледно сам, озбиљно, изиритиран овим поделама. --Goldfinger 15:16, 4 јануар 2006 (CET)
Фали и аполитичар, као што је професор Коста Вујић Милована Витезовића. :) Мислим да је то далеко најбоље политичко убјеђење. --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 15:30, 4 јануар 2006 (CET)
Православље је аполитично а подразумева и атеисте као оглашене у Цркви. Значи довољно је Православље. — Горан Анђелковићразговорmessage & ГетоБотзадаци • 16:03, 4 јануар 2006 (CET)

--- Да ли ми овдје радимо као уредници енциклопедије или правимо програм за уређење неке нове државе? Божовић неки дан рече да када дође на Википедију заборавља на своја политичка убјеђења? Дајте бре, вама којима је досадно идите на неки политички форум па се добро испразните, те се онда вратите и радите нешто конструктивно. Пустите те Корисничке кутијце мало на миру. Ако неко буде желио да се изјасни на својој корисничкој страни нека тај исти постави приједлог па ће му се направити кутијца. Бесмислено је прављење истих ако их нико не користи. --Славен Косановић 16:33, 4 јануар 2006 (CET)

Приједлог

--Ђорђе Д. Божовић (разговор) 16:12, 4 јануар 2006 (CET)


Имам замерке. Текст на слици је писан Хрватским и латинично. — Горан Анђелковићразговорmessage & ГетоБотзадаци • 16:17, 4 јануар 2006 (CET)
Није тачно, на слици пише DEMOCRACIA, а на хрватском је demokracija. Слика је са Оставе. А ако ћеш да гледаш латиницу, па и на кутијици Корисник Вики/инфо стоји једно велико латинично I. --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 16:22, 4 јануар 2006 (CET)

Није писано хрватским. Democracia пише. --Покрајац |разговор| 16:23, 4 јануар 2006 (CET)

Јел вам ја служим за играње? — Горан Анђелковићразговорmessage & ГетоБотзадаци • 16:29, 4 јануар 2006 (CET)

Да ли ми овдје радимо као уредници енциклопедије или правимо програм за уређење неке нове државе? Божовић неки дан рече да када дође на Википедију заборавља на своја политичка убјеђења? Дајте бре, вама којима је досадно идите на неки политички форум па се добро испразните, те се онда вратите и радите нешто конструктивно. Пустите те Корисничке кутијце мало на миру. Ако неко буде желио да се изјасни на својој корисничкој страни нека тај исти постави приједлог па ће му се направити кутијца. Бесмислено је прављење истих ако их нико не користи. --Славен Косановић 16:36, 4 јануар 2006 (CET)

Мислим да правило гласи Бесмислено је прављење кутијица које нико НЕ ЖЕЛИ да користи (види горњи разговор Горана и Дунга).--Ђорђе Д. Божовић (разговор) 16:40, 4 јануар 2006 (CET)

Wu:
{{Корисник Вики/ска}}


Нове кутије

Да ли је у реду да кутију коју направим ставим на "чланак", или треба прво овде да је ставим? Извињавам се ако сам нешто погрешно урадио. Поздрав, Срђан Весић 00:20, 26. јануар 2006. (CET)

објашњење за кутије

Хтјела бих да вас питам какву функцију уопште имају ове кутије и како се могу ставити код сваког кориснка тј. како да изаберем онај који ми одговара? ~~Сашка83

Кутијице су „забавног“ карактера и постављају се на корисничку страницу, а за објашњење како погледај почетак чланка Википедија:Шаблони/Кориснички простор/Корисничка кутија. — СашаСтефановић • 23:34 25-01-2006

Кутијице

Требају нам кутијице: "Овај корисник се изјашњава као Четник", "Овај корисник је анти-комуниста", "Овај корисник је анти-демократа", "Овај корисник не подржава данску владу", "Овај корисник подржава браћу Арапе"... може и још неке.

Требају нам и кутијце:

Овај корисник је хомосексуалац, Овај корисник је лезбејка, Овај кориник мрзи хомосексуалце, Овај корисник мрзи лезбејке, Овај корисник мрзи муслимане, Овај корисник мрзи хришћане, Овај корисник мрзи будисте, Овај корисник мрзи атеисте, Овај корисник подржава тероризам, Овај корисник је за масовно уништење свих државних структура и уређења, и шта ти год још падне напамет. --Славен Косановић 11:28, 16. фебруар 2006. (CET)

Најбоље да кад се појави нека лезбијка, сама направи кутијицу Овај корисник је лезбијка. И тако сви да праве шта им треба како би себе што боље описали, осим кутијица попут Ја сам фашиста и мрзим вас све и чим вам сазнам адресе, све ћу вас побити! --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 15:42, 19. фебруар 2006. (CET)

Нове кутијице

Биће још, ускоро! --Jeremija 21:25, 16. фебруар 2006. (CET)

Пуно нових кутијица

ОК! Ово је постало бесмислено. У почетку сам био за прављење којекаквих кутијица, укључујући ону која је обележавала корисника као фашисту, све док су се те кутијице негде користиле. Али ово полако прераста у ујдурму. Све је више различитих политичких опредељења и не смемо дозволити да овај хумани пројекат прерасте у политичко бојиште. Тим поводом позивам људе да се изјасне поводом следећег: Ја сам за укидање свих кутијица које се тичу политике, биле оне добре или лоше! С обзиром да сваки корисник може себи да стави на своју корисничку страну шта му воља, то значи да не можемо буквално да забранимо нешто овакво, али можемо да забранимо, у виду вики-политике, кутијице са политичком конотацијом. То опет значи да ће корисници моћи да стављају овакве кутијице на своје корисничке стране, само не у виду шаблона, већ преко сировог кода (онакав какав се налази када отворите да мењате страну шаблона). Бесконачно постављање кутијица ради провокација строго осуђујем и ако се нешто не предузме у наредном периоду, типа овде се не одазове довољан број људи, или "погрешни" људи остављају своје евентуалне коментаре, онда ћу бити приморан да покренем гласање (што не желим). --Филип § 21:29, 16. фебруар 2006. (CET)

Потпуно подржавам, али тиме би се обрисало и комуниста и фашиста и демократа и анти комуниста ... Такође треба обрисати оне коje вређају верска опредељења, као овај корисник је антимуслиман, антиправославац... --Јованвб 21:35, 16. фебруар 2006. (CET)

У потпуности. Све што је иоле вређајуће са политичко/религиозне перспективе не треба да стоји овде. --Филип § 21:36, 16. фебруар 2006. (CET)
 • Ја нисам за укидање кутијица. Свако има право да се претстави и каже шта мисли. Ако могу да постоје про-комуњарске, про-партизанске, про-анархистичке, про-данске... и да не набрајам више... требало би да се праве и кутијице која су њихова супротност. Добро је да постоји пуно кутијица да би се људи индентификовали.
П.С.
Четник није политички став, него човек који је спреман да брани краља и отаџбину у свако време.
--Jeremija 21:49, 16. фебруар 2006. (CET)
Па наравно да ће се уклонити све, а при том мислим и на про-комуњарске, про-партизанске, про-анархистичке, про-данске... Према томе, када се оне уклоне, уклониће се и четничке и све остале. А ту причицу о четницима остави за лаку-ноћ. --Филип § 21:52, 16. фебруар 2006. (CET)
Изјашњавај се као комуниста, то није мој проблем, ал' не вређеј Четнике! Немаш право то да радиш јер сви знају колико су злочина починили комунисти. --Jeremija 21:59, 16. фебруар 2006. (CET)
Јеремија, тема је да кутије служе људима да се упознају и друже. Ако служе да се свако затвори у своје двориште, промашила се тема. Ово је проблем са четниковањем. Већ си кренуо да лепиш контра налепнице тј да прозиваш. Извукао си супер фору за четовање или форуме, али ово није такво место. -- JustUser  JustTalk 22:05, 16. фебруар 2006. (CET)

Чекај бре Јеремија, који четник. Четници су људи који су се борили у Другом свијетском рату, против окупације нацистичке Њемачке и комуниста, а у неким случајевима да спасу своју фамилију од истребљења које су практиковали усташе из НДХ. Иако их многи вежу за краља и отаџбиму као што ти кажеш, чињенице су сасвим другачије. У мојој породици је било четника који су се борили у Другом свијетском рату и већина их је то радила да би спасла нашу породицу од усташа, прије него нациста. Данас не постоји ни краљ ни отаџбина а ја не вјерујем да ће икада више постојати. --Славен Косановић 22:41, 16. фебруар 2006. (CET)

 • Поптуно подржавам све што је Филип рекао. Без икакве политике. Овде се код писања енциклопедијских одредница мора поштовати неутрална тачка гледишта и ту никакве политике не сме да буде. Не смемо се овде делити по политичкој и верској основи, јер ово није дебатни клуб или форум за дангубу него једна озбиљна енциклопедија и пројекат великих размера. Дакле, толико клица имамо и толико посла да не знам како неко стиже уопште да се бави политиком. --Ђорђе Стакић (р) 00:24, 17. фебруар 2006. (CET)

Регулисање кутијица

Е сада што се тиче кутијица, ово говорим свима, треба мало регулисати ову тему. Ове кутијце се праве поврх свега да би се људи представили на Википедији, односно понајвише да би други знали шта смо вољни овдје да урадимо, који су нам циљеви у раду на Википедији па и шта већ радимо овдје, а политичка и друга изјашњавања би требало мало ограничити. Пишемо овдје енциклопедију и радимо на њеном уређивању, а све остале ствари могу на лични блог, који се може повезати са корисничке странице. --Славен Косановић 22:41, 16. фебруар 2006. (CET)

Обрисао сам неколико, треба обрисати још и: комуниста, анархиста, антифашиста и можда кафир --Јованвб 20:13, 17. фебруар 2006. (CET)

Јоца је доста обрисао, али остало је још оних који у себи носе политичку поруку: Корисник Вики/анти-еу (и преусмерење Корисник Вики/анти-ез), Корисник Вики/евр, Корисник Вики/кафир, Корисник Вики/муслиман (додуше ово може да остане јер постоје и кутијице за католике и православце), можда Корисник Вики/југ. Шта да радимо са њима? Брисати? --Филип § 17:50, 18. фебруар 2006. (CET)

ЕУ и против ЕУ може да остане (мада треба избегавати такве), муслиман не да може него треба да остане јер је вера, е сад кафир је већ увредљиво, као и она народ данске, али те две сам оставио јер нису баш идеологије већ нешто између, мад асматрам лично да их треба брисати :) --Јованвб 18:09, 18. фебруар 2006. (CET)

Не мислим да Корисник Вики/југ треба обрисати, јер то и није баш тако „политички нападна“ кутијица, на њој само пише Овај корисник је југоносталгичар, што је по мени исто као кад би писало Овај корисник воли Аврил Лавињ. Лично ту не видим нимало политике. --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 15:46, 19. фебруар 2006. (CET)

Што се тиче кутијица(политичких,антиполитичких,верских итд исл),мислим да би се требали руководити енглеском википедијом тј. оне кутије које постоје на њој и то у званичном(значи нису направљене па само творац зна за њих,већ су постављене са осталим кутијицама сличног типа на одговоарајућој страни) делу могу да постоје и овде,а све ресто брисати.(Моја поента је оставите анти-ез,има и тамо,али га неки тупаџија стално склања са званичне стране).--Црни Бомбардер!!! (†) 13:40, 20. фебруар 2006. (CET)

Кутијица за биологију

Мислим да сам довољно пажљиво прегледала све корисничке кутије и нисам нашла ниједну у вези са биологијом и у женском роду. Волела бих да постоји нешто типа: ова корисница доприноси радом на теме из биологије или већ нешто томе слично. Треба исправити неправду запостављања и једног и другог. Поздрав.--Тснена 00:37, 17. фебруар 2006. (CET)

Тснена, слажем се с тобом да треба овдје исправити неправду према госпођицама и надам се да су и остали примили поруку и да ће се напокон појавити и кутијце у женском роду, па и што више везано за рад на Википедији и наравно за биологију.--Славен Косановић 23:14, 17. фебруар 2006. (CET)
Треба кутијицу за биологију направити (саћу ја то да урадим), али не у женском роду. Пише овај корисник, а корисник је увек у мушком роду и универзално је за оба пола, било би глупо да дуплирамо кутије на којима би било различито једино ова корисница :) --Јованвб 23:21, 17. фебруар 2006. (CET)

Ево направио сам :)

{{Корисник Вики/биологија}} --Јованвб 23:28, 17. фебруар 2006. (CET)


Канада

Направио нову кутијицу. Бормалагурски 01:20, 19. фебруар 2006. (CET) {{Корисник Вики/Канада}}Аналогно томе: {{Корисник Вики/златибор}} --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 15:50, 19. фебруар 2006. (CET)
Драге колеге википедијанци и википедијанке волео бих да ми се придружите у стандардизацији кутијица, да би и визуелно било лакше сврставату и одређене групе. Уколико немате ништа против започећу стандардизацију постојећих кутијица на википедији српског језика. --Горан Анђелковић 13:48, 20. фебруар 2006. (CET)

Шта ћемо са овим?

Ево неких могућности: --Милош Ранчић (разговор) 14:00, 20. фебруар 2006. (CET)

 1. Остају све кутијице које не вређају верска, национална итд. осећања. Ту, наравно, треба бити обазрив, пошто не прихватам као аргумент да неког вређа да неко налепи да је комуниста или либерал, јер исто тако ја могу рећи да ме вређа ако неко налепи да је ... Дакле, анти- кутијице би летеле, укључујући и оне где се неко изјашњава као фашиста, нациста, шовиниста, мрзац овог или оног, укључујући и однос мржње према белим радама. --Милош Ранчић (разговор) 14:00, 20. фебруар 2006. (CET)
 2. Склањају се све кутијице које подразумевају залагање за одређени систем међуљудских вредности. То се односи и на комунисте и на либерале и на православце и на муслимане и на патриоте и на четнике и на партизане... --Милош Ранчић (разговор) 14:00, 20. фебруар 2006. (CET)

Лично се залажем за другу опцију јер доноси мање брига у заједници. --Милош Ранчић (разговор) 14:00, 20. фебруар 2006. (CET)

Хоћемо ли да гласамо о овоме? --Милош Ранчић (разговор) 14:00, 20. фебруар 2006. (CET)

ja sam koncept wikipedije vidim kao zalaganje za odredjeni sistem medjuljuskih vrednosti/odnosa, po uzoru na staru dobru "when you pirate mp3s, you're downloading communism" moze se reci i "when you use wikipedia, you're supporting communism" tako da glasam za prvu opciju --Yillilan 15:44, 20. фебруар 2006. (CET)

Имам још два коментара: --Милош Ранчић (разговор) 15:59, 20. фебруар 2006. (CET)
 1. На енглеској Википедији сам гласао принципијелно за прву опцију (тамо се подразумева да се не лепе налепнице које вређају туђа осећања; углавном се брзо обришу). Овде ми се, ипак, чини да ће више тензија бити са друштвено активним кутијицама. Какогод, и један и други предлог су ми прихватљиви. --Милош Ранчић (разговор) 15:59, 20. фебруар 2006. (CET)
 2. Претпостављам да до сада ником није пало на памет да прави кутијице које се тичу величања појединих (ма којих) особа. Оно "овај корисник обожава Коштуницу", "овај корисник много воли Наташу Мићић" и сл. То треба уврстити у предлог забрањених кутијица. Мада, о конкретним предлозима, можда, треба гласати касније, када установимо глобални принцип. --Милош Ранчић (разговор) 15:59, 20. фебруар 2006. (CET)

Ево и мог предлога. Оно што се односи на википедију и на рад на википедији је релевантно. Оно што се не односи на википедију није релевантно. Поводм кутијица то значи.

То што ја говорим српски, пишем о математици, радим ноћу, волим да цифрам, волим да помажем другима а не знам све шаблоне напамет, мрзим вандализам, правим само плаве рамове око таблица, често поредим садржај са енглеском вики, и ко зна шта још - ЈЕСТЕ БИТНО за рад на википедији.

То што навијам за Обилић, волим Цецу, мрзим нацисте, подржавам независност Исланда, Србин сам и православац, путовао сам за Мађарску, волим баклаве а мрзим белу чоколаду - НЕМА ВЕЗЕ са википедијом и свако ладно то може обрисати а да немам неког посебног права да се љутим. За те ствари служе поинтери ка личним сајтовима и блоговима, а то хвала Богу ниче ових дана ко печурке после кише. -- JustUser  JustTalk 16:52, 20. фебруар 2006. (CET)

Подржавам акцију стандардизације. Поштоваћу одлуку коју донесемо, мада ће ми бити тешко да скинем налепницу да волим палачинке. Ако будем морао, почећу да пишем чланке о палачинкама, па ћу да ставим налепницу: овај корисник пише чланке о палачинкама. Ако нема везе да ли Драган навија за Обилић, јер то нема везе са викијем, онда нема везе ни то што је Ђорђе Стакић рођен у Крупњу и студент математике, јер то нема везе са викијем, па би могао неко да му обрише биографију са његове корисничке стране и овај не би смео да се љути. Осим ако не постоји нека разлика у томе да ли нешто пише или је уоквирено у облику кутијице. Лично ја сам за слободе, тј. за забрану само оног што директно позива на мржњу, нетрпељивост итсл. Дакле, не може да се напише да мрзи навијаче Обилића, али може да се напише да навија за Партизан. Може да напише чак и да воли Наташу Мићић. Ја сам макар схватио да у чланцима треба бити енциклопедијски оријентисан, а на страницама могу личне ствари и поруке. Ако мислите да не могу, да ли онда сме на страници за разговор да се пише исто само оно везано за рад на викију? Онда не сме да се на страници за разговор напише ни срећан рођендан ни Христос се роди. Мислим да је то беспотребно ограничење. Срђан Весић 13:44, 21. фебруар 2006. (CET)
Слажем се са Срђаном. Нема потребе ограничавати се само релевантим стварима у погледу Вики. Ово није само енциклопедија, већ и заједница, а личне стране су на неки начин одраз нечијег стваралаштва и не би требало забранити постојање занимљивих, шаљивих и сличних кутијица, а још горе би било дозволити другима да то бришу. Дакле, по мени, на корисничким странама треба/може да стоји све што је у границама нормале и пристојности, дакле да не се позива на нпр. верску мржњу или да се не приказују слике голотиње, насиља, као и да не буде увредљив материјал и слично... --Филип § 21:38, 21. фебруар 2006. (CET)

Милоше не слажем се са тобом. Прва опција није у реду. Комунизам, либерализам, фашизам, анархизам су идеологије. Ако неко постави овај човек је комуниста неко може да се побуни и да стави овај корисник је фашиста. Друго вере које нису секте треба оставити и нема разлога да то стоји. Признате вере никог нормалног не могу да вређају. --Јованвб 22:05, 21. фебруар 2006. (CET)

Можда нисам био довољно јасан. Нисам говорио о томе шта треба а шта не да стоји, већ за шта не може бити оправдања да би се склонило а за шта ће се увек неко наћи да контрира. Дакле ја лично немам ништа против свих кутијица сем увредљивих, нацистичких, итд (голотињу сам случајно изоставио). Остале се могу ставити у лични простор (јер неко воли да се прави важан, провоцира или искушава докле су границе) али не морају све постојати у јавном, заједничком простору јер рецимо мене смарају и нећу да их гледам. Исти принцип је и за кутијице и за обичан текст.

Свако сматра неке друге информације битним за себе и жели да их подели са другима. Прихватање принципа сакривања иза надимка и саопштавања само онолико колико баш мора - води у затварање и секташку атмосферу. Мени се више свиђа отвореност и комуницирање. Ако важи "ПРЕТПОСТАВИМО СВАЧИЈУ ДОБРУ ВОЉУ" онда ја не видим проблем у томе да видим нешто на нечијој страни што сматрам глупим, непотребним итд. Ко ме је терао да идем тамо и да гледам! С друге стране инсистирање на неким "ИЗУЗЕТНО БИТНИМ" детаљима странице изазива реакције: Wikipedia bi bila mnogo bolja kada bi nazadno desno orjentisane "snage" delovale normalnije, bez frustrirajuce potrebe da uticu na sve koji ne pisu cirilicom. Iskreno se nisam nadao da cu tamo naici na sovinizam i verski fanatizam, ali dobro, sta je tu je (исечак из једног поста).

Дакле нешто толеранције и нешто мало више добре воље. Живи и пусти друге да живе. Give peace the chance. -- JustUser  JustTalk 23:03, 21. фебруар 2006. (CET)

Имам проблема у читању оваквих страна од куће, па не могу бити превише ажуран. Ево коментара: --Милош Ранчић (разговор) 17:21, 28. фебруар 2006. (CET)
 1. Прво одговор Срђану (а мислим и да је Јован то рекао): Овде не говоримо о ономе што ће људи стављати на своје стране, већ говоримо о шаблонима који ће постојати у главном именском простору. Дакле, свако може да стави на своју страну све оно што није увредљиво... --Милош Ранчић (разговор) 17:21, 28. фебруар 2006. (CET)
 2. Јоване, и хришћанство и ислам су идеологије. То што су упаковане у форму вере не чини их много различитим од ма чега другог. Сви они се залажу за одређени систем вредности, заједно са комунизмом, фашизмом, либерализмом, анархизмом... Ако баш инсистираш, могу ти такстивно навести које су то сличности. Другим речима, ако није дозвољена корисничка кутија "овај корисник је либерал", онда сам ја и против корисничких кутија које кажу "овај корисник је православни хришћанин". Или, да будем јаснији: ако ја кажем за себе да сам таоиста, онда би то било прихватљиво, али ако кажем да сам анархиста, онда то није. Иако и таоизам и анархизам имају врло сличне системе вредности. --Милош Ранчић (разговор) 17:21, 28. фебруар 2006. (CET)
 3. Што се тиче одређења да је неко фашиста, то се коси са Политиком нулте толеранције. Нећу улазити дубље у тему ако баш не инсистираш. --Милош Ранчић (разговор) 17:21, 28. фебруар 2006. (CET)
 4. Што се тиче секти, волео бих да ми са научног становишта објасниш каква је разлика између цркава које нису секте и цркава које јесу секте. Узмимо, опиши ми социолошки разлику између англиканаца, евангелиста, римокатолика, баптиста и адвентиста. --Милош Ранчић (разговор) 17:21, 28. фебруар 2006. (CET)

Милош је фино поставио ствари. Ја лично нагињем ка 1) односно "живи и пусти друге да живе" али обе варијанте су, јасно, прихатљиве. Наравно да не може бити разлике између традиционалних и других религија, између религија уопште и идеологија, и сл. - то је све у истом кошу, дакле или све, или ништа. Иначе мислим да нећемо имати проблема са обожаваоцима Наташе Мићић, али изгледа да ће бити таоиста :))) --Dzordzm 01:42, 1. март 2006. (CET)

Варијанте

За варијанте, по Милошевом предлогу, направио сам ове четири кутијице: {{Корисник Вики/ћир-екав}}{{Корисник Вики/ћир-ијекав}}{{Корисник Вики/лат-екав}}{{Корисник Вики/лат-ијекав}}Мислим да би можда требало промијенити боје и можда повећати слова на сликама. --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 01:31, 5. март 2006. (CET)

Мало мање радикално...

Свидела ми се идеја да се укаже протест вандализму са корисничким шаблоном /УВ, али бих лично то урадио мање радикално. Шта мислте о

Овај корисник подржава идеју масовног протеривања и изолације свих врста вандала.

Слика божје руке која је показивала Еви и Адаму излаз из Раја би била добра за иконицу али и садашња са нуклеарном експозијом на знаку за забрану би била прикладна. --Михајло Анђелковић 20:25, 13. јун 2006. (CEST)

Хороскоп

Да ли је неко успео да прикаже свој хороскопски знак? /Знак|вага је погрешно упутство. --Miodrag 02:19, 22. август 2006. (CEST)

На жалост не може се користити у кутијицама као и сви остали шаблони, мора да иде посебно. Средио сам то на твојој корисничкој страници, а сад идем да исправим упутства. Хвала што си приметио ово. --СашаСтефановић 02:33, 22. август 2006. (CEST)

Анархо кутијица =

Молим вас да уведе кутијице за анархисте (које већ постоје на енглеској Википедији) са тесктом "Овај корисник је анархиста" или слично.

Oпера

Молим да се направи кутијица за кориснике browser-a Опера, са овом или неком бољом сликом, тј. логотипом: Opera browser logo 2013.png

Ова слика не може, користи се под условима поштене употребе. Нађи неку која је или у јавном власништву (нека одређена ЈВ лиценца, никако неодређена {{tl}}) (види Википедија:Шаблони/Ауторско право#Јавно власништво) или под неком од слободних лиценци - ГНУ-ова Лиценца за слободну документацију {{tl}} или Криејтив Комонс {{tl}} (Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5). --Бране Јовановић <~> 11:29, 25. октобар 2006. (CEST)

Али слика има лиценцу {{tl|Лога}}, исто као и иконе у кутијицама за Internet Explorer и IE7!? --Matija 22:48, 25. октобар 2006. (CEST)

Хмм, то је проблем, јер то представља кршење ауторског права, пошто се таква употреба не може сматрати „поштеном употребом“. Те кутије су настале пре него што смо почели да спроводимо строжију политику и нико није обратио пажњу. Оне ће бити сређене, хвала на скретању пажње. Што се тиче твог проблема, колико видим на Википедији на енглеском се користи Слика:Noia 64 apps opera.png - требало би да ти та одговара. Шта мислиш? --Бране Јовановић <~> 23:06, 25. октобар 2006. (CEST)

Нашао сам је и ја, али то је некаква другачија (вероватно стара), јер ја нпр. имам најновију верзију и иконица ми је оваква као овде, а и на њиховом сајту је исто таква. Али, ако не може ова, а може она друга, онда може и та друга да се стави, свеједно. --Matija 13:31, 26. октобар 2006. (CEST)

То заправо није прави лого - као што сам навео горе, прави лого је заштићен ауторским правом, а приде је и регистровани заштитни знак. Због тога се на Википедији може користити само у такозваној „поштеној употреби“. Слика коју сам ти навео горе је иконица која подсећа на лого Опере и која се користи у Noia теми да престави Оперу и која је под слободном лиценцом. И то је отприлике најближе логоу Опере што можеш да користиш у шаблону. Такође, да не буде да закерам само за Оперу, слике сам заменио и за шаблоне за Интернет експлорер (оба) као и за Фајерфокс. Дакле, види ову кутијицу. --Бране Јовановић <~> 13:54, 26. октобар 2006. (CEST)

Оригиналност

Нека неко направи кутијицу: Борим се за оригиналност текстова на српској Википедији, а не само за превођење са других Википедија!

Јапан

{{Корисник Вики/јапан}} {{Корисник Вики/аниме}}
Звезда

Приметио сам да нема кутијица које дефинишу навијачку припадност, па ево једне за Звезду. А јел` могу слова у кутијици да буду бела (и како)?

{{[[Шаблон:#CCCCFF|#CCCCFF]]}}

Само куцаш <font color=БОЈА>овде је тај текст</font>, а умјесто БОЈА пишеш на енглеском име боје: red, blue, green... --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 15:50, 11. јануар 2007. (CET)