Vojna Enciklopedija:Automatski patrolirani

From Vojna Enciklopedija
(Redirected from Vojna Enciklopedija:Automatski patrolisani)

This is the latest revision of this page; it has no approved revision.
Jump to navigation Jump to search

Lua error: Cannot create process: proc_open(/dev/null): failed to open stream: Operation not permitted

Ikonica automatski patroliranih korisnika.

Automatski patroliran (ranije automatski pregledan) je korisničko pravo koje za cilj ima smanjenje opterećenja stranica za patrolisanje i dovodi do toga da stranice izmenjene od strane automatski patroliranih korisnika budu automatski označen kao patrolirane. To znači da se korisniku veruje da ne unosi neprikladan materijal, namerno ili na drugi način, i da korisnik unosi novi materijal dovoljno često da je efikasnije označiti sve kao preventivno odobreno.

Bilo koji birokrata može dodeliti ovo pravo po svom nahođenju pouzdanim korisnicima koji redovno prave stranice i koji su pokazali da su upoznati sa pravilima i smernicama Vojne Enciklopedije, posebno onim koji se odnose na biografije živih osoba, autorska prava, provjerljivost i značaj. Predloženi standard je stvaranje 25 „pravih” članaka odnosno ne računaju se preusmerenja i višeznačne odrednice. Ovo korisničko pravo se ne dodeljuje potpuno novim urednicima, bez obzira na broj napisanih članaka.

Ako želite da zatražite prava automatski patroliranog korisnika za sebe ili nekog drugog korisnika, podnesite zahtev. Birokrate i administratori su već implicitno automatski patrolirani.

Kako radi

Normalan proces

Osoba koja nije automatski patrolirana napravi stranicu. Medijaviki softver istovremeno smešta stranicu na spisak novih stranica kao ’nepregledana’ i ističe članak u spisku novih stranica žutom bojom. Patroler, kao deo procesa patrolisanja novih stranica, pregleda članak i klikne na vezu koja označava članak kao patroliran ili ako ne ispunjava uslove predlaže ga za brzo brisanje. Ako patroleri ne označe stranici za brzo brisanje, onda to mogu uraditi ostali korisnici. Taj korisnik (ili bilo koji drugi) može opciono pokrenuti proveru sadržaja i izvora i potom članak može predložiti za brisanje ili sređivanje.

Automatski patrolirani

Osoba koja je automatski patrolirana napravi stranicu. Medijaviki softver istovremeno smješta stranicu na spisak novih stranica, ali je označava kao patroliranu i ne ističe je žutom bojom; stranica je automatski smještena na spisak novih stranica kao ’pregledana’. Softver (prije nego čovek) obilježava stranicu kao patroliranu.

Napomena

  • „Pravo automatski patroliran će mi pomoći da napišem članak”: Ne, neće. Ova prava se dodeljuju najvrednijim piscima članaka u cilju smanjenja obima posla patrolerima, a ne da bi pomogla piscima članka.
  • Neiskusni urednici: Zato što ovo korisničko pravo obilazi naš ljudski potencijal za proveru programa, zajednica mora da veruje da korisnik praviti stranice i izmenjene sa kvalitetnim sadržajem. Ako imate malo iskustva, ili ako vaše iskustvo pokazuje samo delimično razumevanje relevantne politike i smernica, onda ne trebate podneti zahtev za ovo pravo.

Zahtevi

Pun spisak korisnika sa ovim statusom može da se nađe na stranici Posebno:SpisakKorisnika/autopatrolled. Ovaj status imaju i administratori navedeni na Posebno:SpisakKorisnika/sysop.


Postavi novi zahtev