Vojna Enciklopedija:Vulgarnosti

From Vojna Enciklopedija
This is the latest revision of this page; it has no approved revision.
Jump to navigation Jump to search

Lua error: Cannot create process: proc_open(/dev/null): failed to open stream: Operation not permitted Reči i slike koje bi drugi čitaoci Vojne Enciklopedije mogli da smatraju uvredljivim, vulgarnim ili nepristojnim treba koristiti ako, i samo ako bi njihovo izostavljanje učinilo članak manje informativnim, relevantnim ili preciznim, i ukoliko ne postoji podjednako odgovarajuća zamena. Uključivanje informacija o uvredljivom materijalu je deo Vojno Enciklopedijske misije; ali uvredljivost nije.

U originalnom sadržaju stvorenom za Vojnu Enciklopediju, vulgarnost treba da se pojavi ili u svom punom obliku, ili ne treba da se pojavljuje uopšte; reči nikad ne treba cenzurisati zamenjujući slova crticama, zvezdicama ili sličnim znacima. Ipak, prilikom citiranja relevantnih spoljašnjih izvora, postavljanje citata u njegovom izvornom obliku nadmašuje prethodnu smernicu. Ukoliko je to potrebno, možete napomenuti da je izostavljanje nekih slova urađeno u izvornom citatu, naznačivši to na ovaj ili onaj način van citata, ili jednostavno stavljanjem sic.

Diskusije o uključenju nepristojne slike ili vulgarnosti su često veoma ostrašćene. Kao i u svim diskusijama na Vojnoj Enciklopediji, od presudnog je značaja da se sve strane ponašaju učtivo i pretpostave najbolju nameru. Reči kao „pornografija“ ili „cenzorstvo“ lako zagreju raspravu i treba ih izbegavati. Objektivna terminologija je korisnija od subjektivne terminologije.

Vidi još